Ο Ορθοπεδικός Χειρουργός Κωνσταντίνος Δ. Μανώλογλου είναι υπεύθυνος του κέντρου αθλητικών κακώσεων και τραυματολογίας το οποίο λειτουργεί από τον Μάρτιο 2008.

Αποφοίτησε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το 1997 και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ορθοπεδικής το 2007.

Ειδικέυθηκε στην Ορθοπεδική στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Γ.Ν.Παπαγεωργίου μέχρι και το 2007 όπου και έλαβε τον τίτλο της Ορθοπεδκής ειδικότητας

Μετεκπαιδεύθηκε στο HSS της Νέας Υόρκης στο τμήμα Αθλητικών κακώσεων έως το 2008.

Από το 2008 έως το 2010 εργάστηκε  ως ιατρός στην ΠΑΕ Ηρακλής στα τμήματα υποδομής και από τον Ιούνιο του 2010έως το 2013 ως ιατρός της επαγγελματικής ομάδος. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 είναι ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδος η οποία αγωνίζεται στη Superleague. Από το 2008 είναι επικεφαλής του ιατρικού τμήματος μπάσκετ του Γ.Σ. Ηρακλής. Διατελεί ιατρός διαφόρων αθλητικών σωματείων ποδοσφαίρου και μπάσκετ (Β.Α.Ο., Οδυσσέας Κορδελιού, Π.Ο. Μαλακοπής, ΑΕ Νίκη Νεοχωρούδας, Φοίνικας Καλαμαριάς, Αχιλλέας Τριανδρίας, ΑΕ Πυλαίας, Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια) και των γυναικείων ομάδος volley Πειραματικό και Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια. Από τον Ιούνιο 2024 είναι ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΚΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η διδακτορική διατριβή έχει εκπονηθεί με αντικείμενο τον Πρόσθιο Χιαστό Σύνδεσμο. «Συνδεσμοπλαστική Προσθίου Χιαστού Συνδέσμου με τετραπλό τενόντιο μόσχευμα ισχνού και ημιτενοντώδους και οστικό μόσχευμα επιγονατιδικού τένοντα».

Από το ακαδημαικό έτος 2007 έως και το 2009 διετέλεσε έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης (Π.Δ.407) της Β’ Ορθοπεδικής κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο Γ.Γενημματάς.

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 διατελεί Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοπεδικής στην Βιοκλινική Θεσσαλονίκης.

Είναι ενεργό μέλος της ESSKA ( European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy).  Έχει συνεχή παρουσία σε συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια του χώρου ενώ παρουσιάζει πρόσφατη συγγραφική δραστηριότητα σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.